What Your Dash Cam Sees That You Might Miss

Wat uw dashcam ziet en u mogelijk mist

Onze mini co-piloot die in de voorruit of op het dashboard van ons voertuig zit, een dashcam ziet alles wat u doet... en niet doet. Vaak aangeduid als de stille beschermer op de weg, kunnen ze u helpen uw onschuld te bewijzen wanneer het erop aankomt, en bewijs leveren van uw reis - maar welke andere dingen leggen dashcams vast, zelfs als u het opmerkt of niet?

In deze blog duiken we in de enorme hoeveelheid dingen die dashcams kunnen vastleggen. We hebben zelfs een paar voorbeelden voor je op een rijtje gezet.

Verkeersongevallen

Dashcams kunnen, als hun primaire gebruik, beelden van botsingen leveren, die van onschatbare waarde kunnen zijn voor verzekeringsclaims en juridische kwesties. Ze kunnen ook waardevolle informatie leveren, zoals G-kracht, GPS-gemeten snelheid, Locatie & nog veel meer.

Hit and Run-incidenten

Dashcams kunnen incidenten vastleggen waarbij een bestuurder een ander voertuig of een voetganger raakt en de plaats delict verlaat. Dit is een hoger risico als het gaat om een ​​onverzekerde, gediskwalificeerde of zelfs rijdende DUI (Driving Under Influence), waardoor u cruciaal beeldmateriaal kunt leveren om uw onschuld te bewijzen en de situatie te schetsen.

Parkeerongelukken en vandalisme

Dashcams met parkeermodus kunnen incidenten vastleggen die gebeuren met een geparkeerde auto, wat kan leiden tot vandalisme aan uw voertuig of zelfs een poging tot diefstal. Dashcams met cloudopslag kunnen ook bewijs leveren als het voertuig succesvol wordt gestolen, wat mogelijk de dader kan identificeren.

Dashcams kunnen ook algemeen vandalisme op straat vastleggen, afhankelijk van of de dashcam wel of niet opnamen maakte.

Roadtrip landschap

Veel mensen gebruiken dashcams om mooie ritten vast te leggen, een voorbeeld zijn de Schotse kronkelwegen, waarbij ze de elementen trotseren en tegelijkertijd prachtige landschappen aanschouwen. Een ander punt hierbij is het gebruik van dashcams voor recreatief gebruik in de zin van het tonen van een konvooi van andere voertuigen - vaak aangepast.

Gevaarlijk Rijden

Roekeloos rijgedrag zoals te hard rijden, door het verkeer slingeren of agressief rijgedrag wordt vaak vastgelegd. Ook bekend als "Certi", stedelijke, bebouwde gebieden worden normaal gesproken het slachtoffer van zogenaamd gedrag, wat levens in gevaar kan brengen en onderweg talloze wetten kan overtreden - en uw dashcam kan bewijs van dit gedrag vastleggen.

Verzekeringsfraude

Dashcams kunnen helpen de ware legitimiteit van een claim te bewijzen als een andere partij een ongeluk in scène zet. Zulke verzekeringsfraudes nemen vorm aan in de vorm van remmencontroles, spookongelukclaims, overdrijving van schade, valse getuigen en voetgangersfraude, om er maar een paar te noemen.

Weersomstandigheden

Dashcams kunnen de omstandigheden tijdens extreme weersomstandigheden tijdens het rijden vastleggen. Een grote trend in de Verenigde Staten hiervoor is stormchasing - met name op het beruchte Tornado Alley-traject, dat zich uitstrekt van Noord-Texas, noordwaarts door Oklahoma, Kansas, Missouri en delen van Louisiana, Iowa, Nebraska en oostelijk Colorado - een behoorlijk groot opnamegebied!

Onverwachte gebeurtenissen

Onverwachte gebeurtenissen die op dashcams worden vastgelegd, zijn onder andere clips van meteoren, ontmoetingen met wilde dieren en andere zeldzame taferelen - zoals dronken mensen! Deze kunnen zeer grappig, interessant of zelfs hilarisch zijn en gaan normaal gesproken viraal als deze clips of ongewoon!