Can moving out of the way of an Ambulance get me fined?

Kan ik een boete krijgen als ik uit de weg ga voor een ambulance?

Top 5 Dash Cam-feiten van Road Angel Lezing Kan ik een boete krijgen als ik uit de weg ga voor een ambulance? 2 minuten Volgende Wat uw dashcam ziet en u mogelijk mist

Je zit bij een verkeerslicht en je hoort een sirene, gevolgd door het blauwe geflikker van de alarmlichten. Standaard ga je meteen opzij om het hulpvoertuig door te laten - maar moet je dat doen?

Auto-experts bij LeaseCar.nl hebben Britse bestuurders verteld dat ze het risico lopen de verkeersregels te overtreden en vervolgd te worden als ze een hulpvoertuig laten passeren. Ze riskeren een boete van £ 2.500 en een rijontzegging als ze opzijgaan, zelfs voor een ambulance.

Automobilisten die het risico lopen een boete te krijgen voor roekeloos rijden, moeten volgens regel 219 van de Wegenverkeerswet passende maatregelen nemen om een ​​hulpvoertuig te laten passeren, terwijl ze zich toch aan alle verkeersborden houden .

Automobilisten kunnen een boete van £2.500 krijgen, evenals een rijontzegging en strafpunten als ze onder de verkeerde omstandigheden uit de weg gaan voor een blauw lichtvoertuig. In gevallen waarin automobilisten zichzelf of andere weggebruikers in gevaar kunnen brengen terwijl ze uit de weg gaan, kan dit ook leiden tot vervolging en een aanklacht voor gevaarlijk rijden, omdat het negeren van verkeerslichten of verkeersborden als gevaarlijk rijden wordt beschouwd en kan leiden tot extremere straffen, waaronder een onbeperkte boete en rijontzegging.

Automobilisten die stoppen bij de gele kruising of een busbaan oprijden om een ​​hulpvoertuig te laten passeren, kunnen ook een boete van £ 1000 krijgen. Daarnaast kunnen bestuurders die een illegale afslag nemen, een eenrichtingsweg inrijden of een stoeprand oprijden terwijl ze een hulpvoertuig laten passeren, een flinke boete krijgen.

Als een hulpdienst u nadert, dan bepaalt de Wegenverkeerswet dat automobilisten "niet in paniek moeten raken", "alle verkeersborden moeten naleven" en "ervoor moeten zorgen dat ze niets doen wat henzelf, andere weggebruikers of voetgangers in gevaar brengt".