What is the most dangerous car colour to have?, Dangerous Car Colours

Wat is de gevaarlijkste autokleur?

Als het aankomt op het kopen van een nieuwe auto, is kleur alles - dus de vraag "wat is de gevaarlijkste autokleur om te hebben?" is eigenlijk een veelvoorkomende vraag. Bestuurders moeten goed nadenken over welke auto ze kiezen, omdat bepaalde kleurkeuzes hen een aanzienlijk hoger risico op een ongeluk, diefstal of algemene problemen met de autolak kunnen opleveren.

Onze Sales & Product Director, Gary Digva, waarschuwt dat automobilisten die een rood voertuig bezitten, het meest in gevaar zijn op de weg. Hoewel de veiligheidsfuncties en -beoordelingen bovenaan de lijst staan ​​bij het zoeken naar een nieuwe auto, spoort Gary bestuurders aan om te overwegen om te kiezen voor een statistisch gezien veiligere tint.

Schokkend genoeg heeft onderzoek uitgewezen dat maar liefst 60% van de rode auto's betrokken is geweest bij ongelukken. Daarmee is het de gevaarlijkste kleur auto om in te rijden.

Waarom is rood zo'n gevaarlijke autokleur?

De kleur wordt sterk geassocieerd met gevaar, en mannen geven 12% vaker de voorkeur aan een rode auto dan vrouwen. Gecombineerd met het feit dat een groot deel van de sportwagens rood is, die voor snelheid zijn gemaakt, is het logisch waarom de kleurkeuze zo riskant is.

De op één na gevaarlijkste autokleur is bruin, waar 59% van de autobezitters naar verluidt een ongeluk mee heeft gehad. Automobilisten met een zwarte auto moeten ook extreem voorzichtig zijn, aangezien 57% van de bestuurders met de autokleur incidenten heeft gemeld. Zwart is de op één na populairste autokleur in het Verenigd Koninkrijk, met meer dan 324.000 motoren die in die tint zijn gedraaid, dus het is geen verrassing dat deze ook in de top drie staat.

Voor zowel zwarte als bruine auto's lijkt zichtbaarheid bij te dragen aan de reden waarom er zoveel ongelukken werden gemeld. Eigenaren van donkergekleurde voertuigen zouden een hogere verzekeringspremie kunnen betalen, omdat verzekeraars zichtbaarheid meenemen in hun berekeningen van de waarschijnlijkheid van een ongeluk.

Door de donkere kleuren zijn ze moeilijker te zien op de weg, vooral 's nachts. Bovendien vallen ze meer op in de omgeving dan andere tinten.

Wat is de veiligste autokleur?

Om deze reden is wit een van de veiligere kleuren auto's om te kopen, omdat de kleur ervoor zorgt dat voertuigen goed zichtbaar zijn en gemakkelijk te herkennen zijn op de weg.

Gary stelt: "Er zijn verschillende factoren die een belangrijkere rol kunnen spelen bij ongelukken op de weg, waaronder de kwaliteit van het rijgedrag en de staat van de auto."

“Andere externe factoren zijn onder meer de weersomstandigheden, het verkeer en de zichtbaarheid. Als je een rode auto koopt, betekent dat niet dat je zeker een ongeluk zult krijgen.”

"Volgens deze logica betekent het kopen van een witte auto niet dat je onoverwinnelijk bent op de weg, dus bestuurders moeten altijd voorzichtig en voorzichtig zijn achter het stuur."

“Afgeleid zijn, niet goed opletten, te hard rijden en onvoorzichtig rijden zijn de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen.”

"Maar dit onderzoek naar autokleuren en ongevallen kan iets zijn waar automobilisten over na kunnen denken bij hun volgende aankoop, als ze hun risico's willen minimaliseren."

“Denk aan een goed zichtbare auto die opvalt ten opzichte van de omgeving, maar houd je vooral altijd aan de verkeersregels en de veiligheid van de bestuurder.”