All-Party Parliamentary Cycling Group,  All-Party Parliamentary Cycling Group Proposal, Pure One, Speed Camera Detector, Speed Awareness Device

Road Angel verwelkomt voorstel dat boetes kan opleveren voor 1 mph overschrijding van de limiet

Beboet voor 1 mph over de limiet? Sommige MP's zeggen van wel! Lezing Road Angel verwelkomt voorstel dat boetes kan opleveren voor 1 mph overschrijding van de limiet 4 minuten Volgende Wat is de gevaarlijkste autokleur?

Bij Road Angel draait alles om verkeersveiligheid. Deze week zijn we blij met een voorstel van de All-Party Parliamentary Cycling Group om de verkeersregels te wijzigen. Automobilisten die de maximumsnelheid met slechts 1,5 km/u overschrijden, worden dan gestraft.

Deze nieuwe wet zou het huidige tolerantieniveau van 10% plus 2 mph dat door de meeste politiediensten wordt gehanteerd, overschrijven. Dus, hoe zou dit u als bestuurder beïnvloeden? Op dit moment is het rijden met 34 mph in een 30 mph-zone weliswaar een overtreding, maar u zult waarschijnlijk worden betrapt met woorden van advies als u door een politieagent wordt betrapt.

Met de nieuwe wetten die in het rapport worden uiteengezet, behoren snelheidsbeperkingen tot het verleden. Er worden al boetes opgelegd bij een snelheidsovertreding van 1,6 km/u.

Als grote ambassadeurs voor verkeersveiligheid gelooft onze eigen Gary Digva dat deze wetswijziging het aantal ongelukken en verkeersdoden verder zal terugdringen en de veiligheid op onze wegen zal vergroten.

Gary zei: "Het klinkt misschien extreem dat bestuurders een boete kunnen krijgen als ze maar 1 mph (1,5 km/u) te hard rijden, maar er is een echt snelheidsprobleem onder Britse automobilisten. Statistieken die zijn gepubliceerd door het Department for Transport (DfT) hebben onthuld dat 85% van de automobilisten in Groot-Brittannië vorig jaar de wet overtrad door harder te rijden dan de maximumsnelheid in zones van 20 mph (32 km/u).

"Het rapport onthulde ook dat op wegen met een maximumsnelheid van 30 mph, 50% van de automobilisten de wet overtrad. Snelheidslimieten zijn er om de wegen veiliger te maken voor voetgangers en andere weggebruikers, dus degenen die de regels negeren, brengen levens in gevaar.

“Automobilisten zijn zich ervan bewust dat de meeste politiekorpsen een soepele snelheidsoverschrijding van 10% hanteren, maar wij vinden dat bestuurders juist het tegenovergestelde moeten doen en 10% onder de limiet moeten rijden om zichzelf en andere weggebruikers veilig te houden en boetes te voorkomen.

"In 2021 was te hard rijden of de maximumsnelheid overschrijden een bijdragende factor bij 25% van de sterfgevallen. Sommige mensen maken zich zorgen dat bestuurders afgeleid kunnen worden door hun snelheidsmeter als de toleranties worden verwijderd, maar de realiteit is dat bestuurders moeten weten hoe hard ze rijden.

Wat kunnen bestuurders doen om hun snelheidsbewustzijn te verbeteren en zo bij te dragen aan de veiligheid op de weg?

Als je gewoon aan het rijden bent, is je geest constant bezig met het controleren van je omgeving, op zoek naar mogelijke gevaren die aanwezig zijn of kunnen ontstaan. In zulke situaties is het heel makkelijk om te vergeten dat we zelf ook een gevaar kunnen zijn.

Omdat ze hun ogen op de weg richten, vergeten veel bestuurders hun snelheid goed in de gaten te houden. Voor ze het weten, is de snelheid van 48 km/u opgelopen tot 51 km/u, 53 km/u en zelfs nog hoger.

Hoe kan ik dit oplossen?

De Road Angel Pure One is uw tweede paar ogen, die uw snelheid continu nauwkeurig in de gaten houdt dankzij het geavanceerde GPS-systeem. Terwijl het uw snelheid bijhoudt, vergelijkt het met het GPS-systeem de gegevens met de weg waarop u rijdt en de wetten van die specifieke weg.

Wat gebeurt er als ik te hard begin te rijden?

Zodra uw snelheid de wettelijke limiet overschrijdt, waarschuwt uw Road Angel Pure One u met visuele en hoorbare signalen. Zo kunt u uw snelheid direct aanpassen.

Pure One voorkomt dat u een gevaar wordt

Pure One waarschuwt u niet alleen voor uw snelheid, maar geeft u als bestuurder ook waardevolle informatie over uw huidige reis. Uw Pure One informeert u over alle wegafsluitingen, inclusief wegwerkzaamheden en congestie. Ons snelheidsbewustzijnsapparaat informeert u ook over alle camera's, zodat u ALTIJD weet waar vaste, mobiele, busbaan- en stoplichtcamera's zich bevinden.