ULEZ Expansion, ULEZ, ULEZ Expansion 2023

Uitbreiding ULEZ 2023: Waarheen breidt de ULEZ-zone zich in 2023 uit?

Misschien heb je het nieuws wel of niet gehoord, maar de ULEZ-uitbreiding van 2023 staat voor de deur en veel automobilisten zijn daar niet blij mee. Sommige automobilisten zien de ULEZ-uitbreiding als de Tories die "de oorlog verklaren aan automobilisten", terwijl anderen hun ongenoegen uiten over het feit dat ze mogelijk £ 12,50 per dag moeten betalen om even naar de winkel te kunnen "glippen". We zijn hier om uit te leggen wat de ULEZ-uitbreiding van 2023 inhoudt en hoe dit u zal beïnvloeden.

Wat is de ULEZ-heffing?

De Ultra Low Emission Zone (ULEZ) is een heffing die Transport for London (TfL) invoert om de luchtvervuiling in de stad te verminderen.

Terwijl Londen streeft naar een groenere, energiezuinigere stad, probeert het zijn inwoners in staat te stellen een gezonder leven te leiden. De ULEZ-uitbreiding is een methode die Londen heeft aangenomen om dit te bereiken, met als doel het gebruik van voertuigen met lagere emissies te stimuleren en het gebruik van voertuigen met veel vervuiling te ontmoedigen door hen te dwingen de ULEZ-heffing te betalen.

Waar is de ULEZ-uitbreiding gebleven?

De ULEZ-uitbreiding betekent nu dat u vrijwel overal binnen de M25-lus een ULEZ-heffing moet betalen, op een paar plaatsen na. Dit betekent dat als u naar Londen reist in een voertuig dat u zelf bestuurt, u hoogstwaarschijnlijk de ULEZ-heffing moet betalen.

ULEZ, ULEZ-uitbreiding, ULEZ-uitbreiding 2023

Hoe werkt de ULEZ-heffing?

Als uw voertuig niet voldoet aan de vereiste emissienormen, moet u een dagelijkse vergoeding betalen om binnen de ULEZ te rijden. De vergoeding geldt 24 uur per dag, 7 dagen per week, inclusief weekenden en feestdagen. De huidige ULEZ-vergoeding voor de meeste voertuigen is £ 12,50 per dag .

Is mijn auto vrijgesteld van de ULEZ-heffing?

Sommige voertuigen zijn vrijgesteld van de ULEZ-heffing. Dit zijn de belangrijkste vrijstellingen:

1. Elektrische voertuigen (EV's)

Elektrische voertuigen zijn momenteel vrijgesteld van de ULEZ-heffing. Dit omvat volledig elektrische auto's, busjes en motoren. Als uw voertuig uitsluitend op elektriciteit rijdt, hoeft u de ULEZ-heffing niet te betalen.

2. Voertuigen met een belastingklasse voor gehandicapten of gehandicaptenpassagiers

Voertuigen met een gehandicapten- of gehandicaptenpassagiersbelastingklasse zijn ook vrijgesteld van de ULEZ-heffing. Deze vrijstelling geldt voor zowel privé- als commerciële voertuigen.

3. Historische voertuigen

Historische voertuigen die ouder zijn dan 40 jaar en een historische voertuigbelastingklasse hebben, zijn vrijgesteld van de ULEZ-heffing. Ze moeten echter wel als historisch worden geregistreerd bij de DVLA.

4. Bepaalde soorten landbouw- en militaire voertuigen

Specifieke typen landbouw- en militaire voertuigen zijn vrijgesteld van de ULEZ-heffing. Deze vrijstellingen zijn gebaseerd op het gebruik en doel van het voertuig.

Ben ik vrijgesteld van de ULEZ-heffing?

Om te controleren of uw voertuig is vrijgesteld van de ULEZ-heffing, kunt u de online ULEZ-voertuigchecker van TfL gebruiken, hier . Voer gewoon het registratienummer van uw voertuig in en de online ULEZ-voertuigchecker informeert u of u de ULEZ-heffing moet betalen of dat u bent vrijgesteld.

Voldoet mijn auto aan de ULEZ-norm?

Als u zich afvraagt ​​"is mijn auto ULEZ-conform?", dan hebben wij de knowhow voor u. Om te bepalen of uw auto ULEZ-conform is, moet u de Euro-emissienorm controleren. De Euro-emissienorm is doorgaans te vinden in het registratiedocument of logboek van het voertuig. Als uw auto voldoet aan de vereiste Euro-emissienorm, is deze ULEZ-conform en hoeft u geen dagelijkse kosten te betalen wanneer u binnen de ULEZ-zone rijdt.

Zorg dat u voorbereid bent op uw reis naar de ULEZ-zone, want de ULEZ-uitbreiding van 2023 heeft al veel automobilisten die naar de hoofdstad gaan, verrast. Blijf voorbereid, blijf veilig!