Top 10 Car Modifications: The Car Mods Must-haves

Top 10 automodificaties: de must-haves voor automodificaties

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt: we wilden onze auto graag personaliseren met aanpassingen om ons kleine voertuig op vier wielen persoonlijker te maken en er een eigen tintje aan te geven. Dat kan variëren van het vastlassen van een uitlaat in de vorm van een kersenrood lint tot het kopen van roze stoelhoezen en grote wimpers als koplampen. Er zijn eindeloos veel aanpassingen mogelijk, maar ze hebben allemaal één doel: het weerspiegelen van onze persoonlijkheid.

We gaan dieper in op onze top 10 automodificaties die volgens ons de meest stijlvolle, kosteneffectieve en veelzijdige automodificaties zijn die er zijn en die onze drang naar automodificatie aanwakkeren.

10. ECU-herprogrammering/chiptuning

ECU Remaps, vaak 'remapping' genoemd, is een soort kunstvorm als het gaat om automodificaties. Sommige mensen zien remapping als een 'cheat code' om het vermogen te verhogen, terwijl het in werkelijkheid een veilige manier is om de beperkingen van de fabrikant te verwijderen - als het redelijk, correct en binnen de beperkingen van de motor wordt gedaan.

Maar ECU Remaps stoppen niet bij het toevoegen van vermogen aan het pedaal. Remapping kan ook resulteren in een hogere brandstofefficiëntie, met 'eco remaps', of kan worden gebruikt om de prestaties te optimaliseren, zoals het veranderen van WHP of koppelcijfers naar een redelijker niveau om zaken als bandenslijtage te besparen en te helpen met sleepvermogen.

9. LED-verlichting

LED-verlichting in auto's is een vrij populaire automodificatie. Het komt in de schande van zowel koplampen als interieurverlichting, wat zorgt voor beter zicht en snellere verlichting aan de buitenkant, maar zorgt voor een ambiance door kleur in het interieur.

Er zijn veel voordelen verbonden aan LED-verlichting voor uw koplampen ten opzichte van de standaardverlichting. Denk bijvoorbeeld aan energiezuinigheid, een langere levensduur, personalisatie, een lagere bedrijfstemperatuur en minder belasting van de dynamo en accu.

Wat betreft LED-verlichting aan de binnenkant, kunt u kiezen uit een reeks kleuren als u LED-verlichtingsstrips gebruikt, en u kunt zelfs de leeslampjes boven uw hoofd vervangen, wederom met keuze uit kleuren. In sommige gevallen kan LED-verlichting voor het interieur van uw auto worden bediend met een app om de kleur, helderheid en nog veel meer te veranderen.

8. Luchtfilters

Een nieuwe koude luchtinlaat, of luchtfilter zoals ze algemeen bekend staan ​​in de automodscene, zal de prestaties verbeteren (hoewel niet enorm) en kan zelfs het brandstofverbruik verbeteren. De belangrijkste reden dat luchtfilters worden gebruikt in de automodscene is om het motorgeluid en de turboflutter te verbeteren - als je een auto met turbo hebt.

Als de toename van de luchtstroom te groot is, moet u er rekening mee houden dat het motormanagementlampje mogelijk wordt geactiveerd doordat de sensoren een overflow registreren.

7. Getinte ramen en Chameleon-tinten

Raamfolie is geweldig, maar heb je ooit kameleonwindfolie gezien? Ze zijn nu helemaal in de mode en hoewel traditionele raamfolie niet vaak op de voorruit wordt gebruikt, zijn kameleonwindfolies de beste optie hiervoor, omdat kameleonwindfolies meer privacy bieden zonder daadwerkelijk wetten te overtreden, vanwege de manier waarop de kleuren licht van buitenaf reflecteren.

Zorg er, net als bij alle andere vormen van raamfolie, voor dat u het laat aanbrengen door een betrouwbare professional. Als u het niet goed laat aanbrengen, kan dat duur uitpakken en kan uw voertuig onbruikbaar worden als u de wet overtreedt.

6. Remsets en upgrades

Een automodificatie die steeds populairder wordt, zijn remkits en remupgrades, zelfs meer dan voorheen met de beroemde rode Brembo-remklauwen. Deze keer worden de remmen geüpgraded voor prestaties en stijl, om ervoor te zorgen dat uw vreugde en trots veilig zijn met een verhoogde remkracht.

Een van de belangrijkste redenen waarom remsets een populaire automodificatie zijn, is de mogelijkheid om de kleur van de remklauw te veranderen. Vroeger was het Brembo-rood helemaal in, maar sinds bedrijven als Ferrari en Lamborghini een breder scala aan kleuren hebben geïntroduceerd, zoals groen, geel, wit en andere opvallende kleuren, is de kleurkeuze voor remklauwen een populaire automod.

5. Uitlaatsystemen

Van de ploppen en knallen van een aantal enigszins obscure en mogelijk niet helemaal legale uitlaatmodificaties tot de vlinderklep-sportuitlaat die bij vol gas openscheurt: uitlaatmodificaties zijn altijd populaire automodificaties geweest.

Maar niet iedereen wil een aangepaste uitlaat om de buren te irriteren of autoalarmen te laten afgaan op een akoestische weg. Sommige auto-uitlaatmodificaties doen het gewoon voor de prestatiewinst (zeker met een turbo), esthetiek, beter warmtebeheer voor het chassis van de auto en verbeterde motorefficiëntie.

4. ICE & Hoofdunits/Autoradio's

Terugkomend op de interieuraanpassingen van de auto: ICE/Head Units zijn nog steeds een populaire keuze voor autoaanpassingen voor mensen die willen profiteren van audiokwaliteit in plaats van prestatieaanpassingen.

Of je nu een audiofiel of een basshead bent, een fatsoenlijke autoradio is een must. Wanneer je vastzit in het onvermijdelijke verkeer in het Verenigd Koninkrijk, is er niets beter dan wat liedjes te zingen en lekker mee te zingen, terwijl automobilisten om je heen je in de gaten houden en je verstand in twijfel trekken.

3. Dashcams

Oké, we zijn misschien een beetje bevooroordeeld, maar dat is niet voor niets (ik beloof het!). Je moet je trots en vreugde beschermen, dus waarom zou je dat niet op een manier doen waarbij je het kunt beschermen met visueel bewijs en de mogelijkheid hebt om geweldige beelden vast te leggen van je cruises, waar ze je ook naartoe brengen, en beelden van wat auto-ontmoetingsshenanigans?

Een dashcam is absoluut een automodificatie waar we achter kunnen staan, en het beste eraan is dat het discreet is! Onze Road Angel dashcams hebben ook functies zoals parkeermodus en wintermodus, wat betekent dat u altijd de beelden krijgt die u nodig hebt, wanneer u ze nodig hebt.

2. Verlagingssets en schroefsets

Heb je ooit gehoord van 'slammen' met je auto? Nou, we bedoelen niet de controle verliezen en op een boom afrijden, we bedoelen de automodificatie waarbij je je auto verlaagt met een verlagingsset, zoals veren of schroefsets, om een ​​lagere stand te creëren voor je geliefde op wielen.

Hoewel ze doorgaans helpen bij de besturing (mits correct afgesteld), kunnen ze ook worden gebruikt om de esthetiek te verbeteren. Hoe minder ruimte er tussen de wielkasten is, hoe meer emoji's met hartjes(😍) je krijgt!

1. Lichtmetalen velgen

Historisch gezien waren lichtmetalen velgen 'steelies' met wat plastic afwerking of spinners, en toen kwamen de jaren 2000! Prestatie-legeringen werden populair, met lichtgewicht velgen die alleen goed presteerden, maar er ook prachtig uitzagen.

Spoel 20 jaar vooruit en het aanbod aan legeringen is eindeloos. Sport, meerdelig, turbines, rallyspec - de lijst gaat nu door met de verscheidenheid en stijl van legeringen, die allemaal een lichtgewicht optie bieden om letterlijk uw 'wielen' te versieren. Lichtmetalen velgen vormen nu daadwerkelijk 21% van alle automodificaties in het VK, om u dat te laten weten!