UK Speed Limits - Everything You Need To Know

Snelheidslimieten in het Verenigd Koninkrijk - Alles wat u moet weten

Elke bestuurder die zijn zout waard is, weet dat hij zich aan de snelheidslimieten moet houden – maar hoeveel weten precies wat de snelheidslimiet is in een bepaalde situatie? Als snelheidscameraspecialisten willen we niet dat iemand betrapt wordt omdat hij de regels niet kent. Hier delen onze experts alles wat u moet weten over de snelheidslimieten in het Verenigd Koninkrijk.

Snelheidslimiet op de snelweg

Op Britse snelwegen is de maximumsnelheid 70 mph . Deze nationale maximumsnelheid geldt ook op autowegen, tenzij u borden ziet die anders aangeven. Als u het gemakkelijk herkenbare wit-zwarte nationale maximumsnelheidsbord ziet – ook wel bekend als het derestrictiebord – op een van deze soorten wegen, mag u maximaal 70 mph rijden.

U zult ook het nationale snelheidslimietbord tegenkomen op wegen met één rijbaan, maar hier is de snelheidslimiet 60 mph – een regel die in het Verenigd Koninkrijk vaak verkeerd wordt begrepen. Veel bestuurders gaan ervan uit dat er één nationale snelheidslimiet van 70 mph is die geldt voor elk type weg, aangegeven door het nationale snelheidslimietbord.

Snelheidslimiet op één rijbaan

De maximumsnelheid op een enkele rijbaan is 60 mph . Dat is niet hetzelfde als op een dubbele rijbaan en u kunt verwachten dat u een boete betaalt als u de limiet van 60 mph overschrijdt op dit type weg. De redenatie hierachter, zoals bij zoveel Britse rijbeperkingen, is veiligheid voorop. Er is minder bewegingsruimte op een enkele rijbaan vergeleken met de snelweg of een dubbele rijbaan, dus de wettelijke limiet is dienovereenkomstig lager. Die extra 10 mph kan te veel blijken in een lastige situatie op een enkele rijbaan. Bij 60 mph zouden bestuurders beter in staat moeten zijn om obstakels te vermijden die op hun pad kunnen komen.

Snelheidslimieten in de bebouwde kom

Om veiligheidsredenen gelden er in bebouwde gebieden andere maximumsnelheden. Als vuistregel geldt dat u niet harder dan 30 mph mag rijden in een bebouwde omgeving, tenzij anders aangegeven door borden, maar dit komt zelden voor. Daarom is het het beste om in deze gebieden 30 mph te rijden om te voorkomen dat u de regels overtreedt en voetgangers en andere bestuurders in gevaar brengt. Het is immers de aanwezigheid van meer voetgangers in bebouwde gebieden die de ondergrens bepaalt. Er is meer kans op dodelijke slachtoffers als een botsing plaatsvindt met een hogere snelheid.

Uitzonderingen op de snelheidslimiet

Tot slot zijn er enkele beperkte uitzonderingen op deze beperkingen die het vermelden waard zijn. Iets andere snelheidslimieten gelden voor zwaardere goederenvoertuigen, die slechts 50 mph op een enkele rijbaan en 60 mph op een dubbele rijbaan en de snelweg mogen rijden; bussen (50 mph; 60 mph; 70 mph) en voertuigen die een aanhanger trekken (50 mph; 60 mph; 60 mph). Al deze typen voertuigen moeten zich houden aan de snelheidslimiet van 30 mph in de bebouwde kom.

Het is zinvol om uzelf vertrouwd te maken met snelheidslimieten. Niemand wil een boete en/of strafpunten krijgen vanwege onwetendheid. Vergeet niet: de minimale straf voor te hard rijden in het Verenigd Koninkrijk is 3 punten op uw rijbewijs en een boete van £ 100. Herhaalde overtredingen kunnen leiden tot diskwalificatie als u binnen 3 jaar 12 of meer strafpunten verzamelt. Bovendien, zoals we in deze blog duidelijk hebben gemaakt, zijn snelheidslimieten er om een ​​reden: om de veiligheid van zowel bestuurders als voetgangers te waarborgen.