Traffic Light Cameras Explained

Verkeerslichtcamera's uitgelegd

Zijn er bij alle verkeerslichten camera's?

Nou, hier is alles wat je moet weten.

Het is een overtreding om door rood licht te rijden in het Verenigd Koninkrijk. Het opzettelijk negeren van verkeerslichten is extreem gevaarlijk en kan u in de problemen brengen met de wet. Echter, elke bestuurder maakt fouten en velen van ons zijn per ongeluk door rood licht gereden zonder na te denken. Dus wat gebeurt er als u dat doet? Hebben alle verkeerslichten in het Verenigd Koninkrijk camera's en hoe weet u wanneer u bent betrapt?

Zijn alle verkeerslichten in het Verenigd Koninkrijk voorzien van camera's?

Niet alle verkeerslichten in het Verenigd Koninkrijk zijn uitgerust met camera's. Sommige verkeerslichten kunnen inderdaad camera's hebben voor verschillende doeleinden, zoals het monitoren van de verkeersstroom, het handhaven van verkeersregels of het helpen bij het detecteren van verkeersovertredingen.

De beslissing om camera's bij verkeerslichten te installeren wordt doorgaans genomen door lokale autoriteiten of transportafdelingen op basis van factoren zoals verkeersvolume, ongevalspercentages en specifieke behoeften van het gebied. Daarom kan de aanwezigheid van camera's per kruispunt verschillen. Als u specifieke zorgen of vragen hebt over een bepaalde locatie, kunt u het beste contact opnemen met de lokale autoriteiten voor nauwkeurige en actuele informatie.

Zijn verkeerslichtcamera's universeel in het Verenigd Koninkrijk?

Nee, maar ze komen relatief vaak voor. Niet elk verkeerslicht heeft een camera, maar het is redelijk om aan te nemen dat verkeerslichten op drukke kruispunten en plekken waar ongelukken gebeuren dat wel hebben. Bestuurders die door rood rijden, zijn vaak verantwoordelijk voor de ergste botsingen, dus de camera's zijn er om ieders veiligheid te garanderen. Camera's voor rood licht moeten niet worden verward met de kleinere camera's die bovenop verkeerslichten staan ​​en die dienen om de drukte op de weg in de gaten te houden.

Hoe werken verkeerslichtcamera's?

Verkeerslichtcamera's maken gebruik van een combinatie van radartechnologie en sensoren in de weg om bestuurders te betrappen die door rood licht rijden. Ze werken volgens een vrij eenvoudig principe: er mogen geen voertuigen voorbij de stoplijnen rijden als het verkeerslicht rood is, dus een bewegend voertuig zal de camera waarschijnlijk activeren. De flits is niet altijd duidelijk, waardoor sommige bestuurders denken dat ze ermee wegkomen, maar dat is niet per se het geval, hoewel sommige roodlichtcamera's niet altijd operationeel zijn. Er kan een vertraging optreden voordat u erachter komt of u bent betrapt, maar dat zal niet lang duren.

Hoe weet je dat je betrapt bent en wat zijn de straffen?

U wordt gecontacteerd zodra de foto van uw voertuig die door de verkeerslichtcamera is genomen, is beoordeeld. Bestuurders die in overtreding zijn van stoplichtcamera's, krijgen binnen 2 weken na de overtreding een Notice of Intended Prosecution (NIP). Deze moet binnen een maand worden ingevuld en geretourneerd, anders worden de gevolgen ernstiger. De straf voor het negeren van een rood licht in het VK is 3 punten op uw rijbewijs en een boete van £ 100, maar als u uw NIP niet binnen de vereiste termijn retourneert, kunt u voor de rechter belanden en een boete van maximaal £ 1000 krijgen.

Zijn verkeerslichtcamera's altijd accuraat en kunt u in beroep gaan als u een onterechte boete hebt gekregen?

Elk stukje technologie kan van tijd tot tijd haperen, en er zijn gevallen gemeld van bestuurders die NIP's kregen terwijl ze ervan overtuigd waren dat er geen overtreding was begaan. Storingen zijn misschien zeldzaam, maar ze gebeuren wel. Dus wat zijn uw rechten in deze situatie?

Het is een lastige. Als u denkt dat u onterecht bent gestraft en kunt bewijzen dat u absoluut niet door het rode licht bent gereden, maakt u misschien kans om met succes in beroep te gaan tegen een boete, hoewel dit heel moeilijk te bewijzen is. Als u concreet bewijs kunt leveren dat een camera voor rood licht defect is, kunt u uw boete mogelijk ongedaan maken. Succesvolle zaken gaan meestal over bestuurders die zijn 'betrapt' door dezelfde defecte camera en die samenkomen om de toss te betwisten, dus als u denkt dat u een zaak hebt, is het de moeite waard om contact op te nemen met andere automobilisten in uw omgeving om te zien of zij een soortgelijk probleem zijn tegengekomen.