Which SD card do I need for my dash cam?

Welke SD-kaart heb ik nodig voor mijn dashcam?

Mobiele flitscamerawagens uitgelegd Lezing Welke SD-kaart heb ik nodig voor mijn dashcam? 3 minuten Volgende Verkeerslichtcamera's uitgelegd

Dashcams fungeren als stille getuigen van verkeersongevallen, door vast te leggen hoe botsingen gebeuren en te identificeren wie er schuldig is. Hedendaagse dashboardcamera's gebruiken SD-kaarten (Secure Digital) om deze informatie op te slaan – beelden die nuttig kunnen zijn in het geval van een verzekeringsclaim. Dus, wat is de beste SD-kaart voor uw dashcam? Lees verder om meer te weten te komen.

Wat is een SD-kaart?

Wat is een SD-kaart precies en wat doet het? De SD-kaarten die u in moderne dashcams vindt, lijken op, en zijn in veel gevallen compatibel met, de kaarten die in andere populaire apparaten worden gebruikt, zoals smartphones, digitale camera's en zelfs pc's. Het zijn in feite verwijderbare geheugenkaarten - digitale opslagapparaten die gegevens kunnen lezen en schrijven - en ze zijn er in verschillende formaten en specificaties. De juiste kaart voor u hangt af van het merk van uw dashcam (hoewel veel kaarten compatibel zijn met meerdere merken) en de mate waarin u deze wilt gebruiken. Als het vastleggen van een grote hoeveelheid gegevens belangrijk voor u is, hebt u een SD-kaart met een hogere opslagcapaciteit nodig.

Zijn sommige kaarten beter dan andere?

In één woord, ja. Als u op zoek bent naar premium kwaliteit en een duurzamere optie, raden we een SDHC (Secure Digital High Capacity, of SD 2.0) kaart aan. In het tijdperk van high-definition video vereisen kwalitatieve dashcams een grotere opslagcapaciteit en betere gegevensoverdrachtssnelheden. SDHC-kaarten maken gebruik van een FAT32-bestandssysteem dat is ontworpen voor apparaten met hogere capaciteitsvereisten en kunnen tot 32 GB aan gegevens opslaan, vergeleken met de opslaglimiet van 2 GB van oudere SD-kaarten. Dus als u beelden van onberispelijke kwaliteit wilt vastleggen op uw dashcam en er zeker van wilt zijn dat de gegevens niet verloren gaan of beschadigd raken, is een SDHC-kaart iets voor u.

Micro SD-kaarten voor dashcams – wat zijn de voordelen?

Micro SD-kaarten, die kleiner zijn dan de reguliere SD-kaarten, hebben een opslagcapaciteit van maximaal 64 GB. Dus als u op zoek bent naar meer opslag, zijn deze een zeer goede optie. Ze zijn vaak ook goedkoper, dus voor sommige bestuurders zijn ze een win-winsituatie. Het enige nadeel van Micro SD-kaarten is dat ze over het algemeen minder compatibel zijn met andere soorten apparaten, dus u kunt mogelijk niet zo gemakkelijk gegevens van uw dashcam overzetten naar bijvoorbeeld een telefoon als met een SDHC-kaart. Dit is echter niet altijd het geval, dus het is de moeite waard om onze experts een berichtje te sturen als u niet zeker weet welke kaart u nodig hebt voor uw specifieke dashcam.

Waar kan ik de beste SD-kaart voor dashcams krijgen?

Road Angel heeft een breed assortiment SDHC- en microkaarten van premiummerken zoals Verbatim, en ook SD-kaarten van ons eigen merk. Deze zijn compatibel met apparaten zoals alle Road Angel Halo-series, de Road Angel Aura HD2 en de meeste andere dashcammerken op de markt. Een kwalitatieve dashcam is een must om u gemoedsrust te geven op de weg. Dus, voor het best mogelijke assortiment producten tegen de beste prijzen, hoeft u niet verder te zoeken.