The Top 10 Reasons Why Learners Are Failing Their Driving Test

De top 10 redenen waarom leerlingen zakken voor hun rijexamen

Rijdt u voor Kerstmis naar huis? RAC waarschuwt voor spitsuur! Lezing De top 10 redenen waarom leerlingen zakken voor hun rijexamen 6 minuten Volgende Afgeleid rijden: de stille moordenaar

Aan beginnende bestuurders is verteld wat de 10 meest voorkomende redenen zijn waarom ze zakken voor het rijexamen. Meer dan de helft van hen maakt namelijk kleine fouten.

Verkeersveiligheidsexperts van Road Angel hebben overheidsonderzoek geanalyseerd om de belangrijkste redenen te achterhalen waarom Britse automobilisten zakken voor hun rijexamen.

Krediet - Shutterstock

Omdat het slagingspercentage onder de 50% ligt, zouden leerlingen er baat bij hebben om zich te richten op de meest voorkomende redenen voor het falen van een toets. Zo vergroten ze hun kans op succes.

Hoewel veel van deze fouten voor zowel beginnende als ervaren bestuurders vanzelfsprekend zijn, is het verrassend hoeveel beginnende bestuurders deze fouten maken.

Gelukkig zijn veel van deze vaardigheden gemakkelijk onder de knie te krijgen, zoals vaker in de spiegels kijken en in het midden van de rijstrook rijden.

Maar sommige andere veelvoorkomende fouten die beginnende bestuurders maken, hebben misschien wat meer tijd nodig om te begrijpen. Denk bijvoorbeeld aan achteruit inparkeren en wegrijden op een helling.

Als leerlingen deze veelvoorkomende fouten maken tijdens de lessen, is de kans klein dat ze slagen en hebben ze meer oefening nodig om veilig te kunnen rijden in het verkeer.

Andere veelvoorkomende fouten die tot falen leiden, zijn onder meer het verkeerd reageren op verkeerslichten en verkeersborden, verkeerde observaties en het verkeerd positioneren bij het rechtsaf slaan.

Gary Digva, oprichter van Road Angel, zei: “Het is gemakkelijk om op de dag van je rijexamen een fout te maken, waardoor je kunt zakken.

“Sommige van deze veelvoorkomende fouten lijken misschien voor de hand liggend, maar onder de druk van een rijexamen is het voor zelfs de beste leerlingen gemakkelijk om een ​​van deze 10 fouten te maken.

“Door vooraf zoveel mogelijk te oefenen, worden je rijvaardigheden en zelfvertrouwen achter het stuur verbeterd. Zo kun je de zenuwen op de testdag onder controle houden en deze veelvoorkomende fouten voorkomen.

"En als je deze fouten regelmatig maakt tijdens je rijlessen, zal je instructeur je waarschijnlijk aanraden om je examen nog niet te doen, omdat je er nog niet helemaal klaar voor bent.

"Hoewel het vervelend kan zijn om te horen dat je bent gezakt voor je rijexamen, betekent dit gewoon dat je nog wat meer oefening nodig hebt om volledig veilig op de weg te zijn."

De top 10 redenen waarom leerlingen zakken voor hun rijexamen volgens Road Angel :

1. Niet genoeg in de spiegels kijken

Leerlingen slagen niet voor hun examen als ze niet vaak genoeg in hun spiegels kijken - met name voordat ze aangeven dat ze van snelheid of richting moeten veranderen. Spiegels moeten worden gecontroleerd op rotondes en bij het wisselen van rijstrook - met name op de tweebaansweg om te voorkomen dat andere auto's moeten afremmen.

2. Slechte waarnemingen bij kruispunten

Het niet maken van effectieve observaties links en rechts wanneer leerlingen kruispunten naderen, is een van de meest voorkomende redenen waarom leerlingen zakken voor hun rijexamen. Elke keer dat de auto een nieuwe weg oprijdt, moet de bestuurder ervoor zorgen dat het veilig is om door te rijden. Dit geldt ook bij het oprijden van een rotonde, oprit en het vooruitkijken bij kruispunten.

3. Slechte wegpositie

Tijdens de test zakken leerlingen vaak omdat ze een slechte wegpositie hebben tijdens normaal rijden. Dit omvat het onnodig gebruiken van de rechterrijstrook zonder te proberen naar links te gaan en niet in het midden van de weg te rijden.

4. Niet veilig wegrijden

Elke keer dat een beginnende bestuurder wegrijdt, moet hij of zij een zes-punten check doen om er zeker van te zijn dat het helemaal veilig is om door te rijden. Naast het controleren van de spiegels, moeten leerlingen er ook voor zorgen dat ze hun dode hoeken goed controleren, indien nodig richting aangeven en niet in de weg van naderende voertuigen rijden.

5. Verkeerd reageren op verkeerslichten

Leerlingen die niet goed reageren op verkeerslichten, zullen falen. Een van de meest voorkomende redenen is het negeren of niet anticiperen op een rood licht en dus proberen erdoorheen te rijden. Leerlingen kunnen ook falen door het vak voor fietsers in te rijden en het verkeer te blokkeren als ze wachten om rechtsaf te slaan bij de herstartlichten.

6. Verkeerd reageren op verkeersborden

Leerlingen moeten alle verkeersborden begrijpen en er snel op reageren tijdens het rijden, anders lopen ze het risico te zakken voor hun examen. Enkele van de meest voorkomende borden waar leerlingen niet op reageren, zijn het negeren van 'stop'- of 'geen toegang'-borden, snelheidslimietwijzigingen en het verkeerd rijden op busbanen wanneer de tijd wordt weergegeven.

7. Verkeerde positionering bij het rechtsaf slaan

Sommige beginnende bestuurders laten na de auto zo dicht mogelijk bij het midden van de weg te plaatsen als veilig mogelijk is. Als de auto te ver naar links staat bij het rechtsaf slaan, kan het verkeer worden gehinderd en vertragingen ontstaan. Dit geldt ook voor het verkeerd positioneren op de linkerrijstrook op een rotonde bij het rechtsaf slaan, wat verwarring veroorzaakt bij andere bestuurders.

8. Geen controle over de auto hebben bij het wegrijden

Hill starts zijn een van de meest voorkomende redenen waarom leerlingen zakken voor hun rijexamen. Terugrollen op een heuvel laat zien dat de leerling niet de volledige controle over de auto heeft. Herhaaldelijk afslaan of geen versnelling selecteren bij het wegrijden zijn ook veelvoorkomende redenen voor zakken.

9. Gebrek aan controle bij het sturen

Geen volledige en juiste controle over de auto hebben bij het sturen is een van de meest voorkomende redenen voor het zakken voor het rijexamen. Enkele problemen met het sturen zijn onder andere niet genoeg sturen om een ​​bocht, te laat sturen bij het inslaan van een kleine weg en het oprijden van het trottoir bij het links optrekken of parkeren.

10. Geen controle hebben bij het achteruit parkeren

Veel leerlingen moeten tijdens hun rijexamen parallel parkeren of achteruit in een parkeervak ​​rijden, maar dit is een veelvoorkomend punt waarop leerlingen falen. Veelvoorkomende redenen om te falen zijn onder andere het verliezen van de controle over de auto bij het proberen om achteruit in een parkeervak ​​te parkeren, of buiten de parkeervaklijnen te belanden. Een andere reden voor falen is vaak ook het nemen van te veel pogingen om te parkeren of het eindigen met de wielen op het trottoir.