Spain introduces new camera tech system - but will it come to the UK?

Spanje introduceert nieuw camerasysteem - maar komt het ook naar het Verenigd Koninkrijk?

Road Angel's Halo schittert met Which? “Best Buy” erkenning Lezing Spanje introduceert nieuw camerasysteem - maar komt het ook naar het Verenigd Koninkrijk? 2 minuten Volgende Pure NIEUWE Firmware 0700!

In Spanje wordt een nieuwe technologie voor snelheidscamera's getest, die kan detecteren wanneer bestuurders abrupt remmen bij het naderen van snelheidscamera's.

De maatregel heeft een prijzenswaardig doel: het terugdringen van het aantal verkeersdoden op de berucht snelle Spaanse snelwegen. De maatregel wordt gelanceerd door het directoraat-generaal Verkeer, dat deel uitmaakt van het ministerie van Binnenlandse Zaken van de Spaanse overheid.

Op 1 april publiceerde Spanje cijfers waaruit bleek dat er in maart 73 doden waren gevallen bij verkeersongevallen. Dit cijfer vertegenwoordigt een daling van 27% in het aantal ongevallen vergeleken met dezelfde maand in 2019. Ongeveer 11 van de overledenen droegen geen veiligheidsaccessoires op het moment van het ongeval (10 gordels en 1 helm). Tot nu toe zijn dit jaar 252 mensen omgekomen op Spaanse wegen.

Om Spaanse automobilisten aan te moedigen verstandiger te rijden, zal het nieuwe systeem van de Spaanse overheid twee camera's gebruiken die op korte afstand van elkaar staan. Dit is ontworpen om een ​​uitgebreider beeld van de weg en een grotere afgelegde afstand vast te leggen - effectief de activiteit van het voertuig tussen de twee vaste punten vastleggend. De Spaanse overheid zegt dat het nieuwe systeem remmen detecteert voordat ze de eerste camera passeren en degenen die boven de maximumsnelheid beginnen te accelereren nadat ze de tweede camera zijn gepasseerd.

We houden deze ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Als het succesvol blijkt, kan het nieuwe systeem worden uitgerold naar andere landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk. De beste manier om een ​​flitscamerasysteem te omzeilen en ervoor te zorgen dat u verantwoord rijdt, is natuurlijk om te investeren in ons uitgebreide assortiment van Road Angel Speed ​​camera awareness!

Klik hier om uw keuze te maken.