Are Wales going to perform a U-turn (where possible) on the 20mph limit?

Gaat Wales (waar mogelijk) een U-bocht maken bij de 20 mph-limiet?

Uw ultieme gids voor anti-rem-snelheidscamera's Lezing Gaat Wales (waar mogelijk) een U-bocht maken bij de 20 mph-limiet? 2 minuten Volgende Road Angel onthult nationaal snelheidscameraschandaal

Zoals u wellicht weet, heeft Wales een wijziging in de snelheidslimiet van 30 mph doorgevoerd, waardoor deze in sommige gebieden is verlaagd naar 20 mph - zoals we in dit artikel hebben besproken. Dit heeft niet invloed op elke snelheidslimiet van 30 mph, maar wel op een behoorlijk groot aantal.

Uit onderzoek van Nation Cymru is gebleken dat lokale Welshe raadsleden hebben opgeroepen om de maximumsnelheid van 20 mph te verlagen en terug te brengen naar 30 mph.

Wat betekent dit voor de maximumsnelheid van 20 mph in Wales?

Dat betekent dat de maximumsnelheid mogelijk weer teruggebracht kan worden naar 48 km/u.

Het voorstel, dat bij de gemeenteraad van Cardiff is ingediend, roept op tot spoedtesten en een evaluatie. De gemeenteraad van Cardiff moet na drie maanden haar bevindingen presenteren, voordat er een motie kan worden ingediend om de maximumsnelheid terug te brengen naar 30 mph.

Wat gebeurt er dan met de maximumsnelheid van 20 mph?

Lokale gemeenschappen zullen per geval overleg voeren om te bepalen op welke wegen een maximumsnelheid van 32 km/u geldt . We kunnen ervan uitgaan dat dit bebouwde gebieden zijn met voorzieningen met een hoog risico, zoals scholen, winkelgebieden en hotspots.

Om te beginnen zouden alle wegen weer een snelheid van 48 km/u moeten hebben, maar nogmaals: dit gebeurt pas nadat er uitgebreide tests en evaluaties zijn uitgevoerd en hierover is gerapporteerd.

Hoe groot is de kans dat de maximumsnelheid verandert?

Er zijn meer dan 450.000 handtekeningen onder de petitie gezet om de maximumsnelheid terug te brengen naar 30 mph. De petitie is door de bevolking van Wales ondertekend en heeft een negatieve impact op de economie, meer files en langere wachttijden voor hulpdiensten. Dit staat bovenaan de lijst met zorgen. We kunnen dan ook stellen dat de maximumsnelheid weer wordt teruggebracht.

Gezien de wijdverbreide bezorgdheid over deze verandering, zal het, als het testrapport negatief uitvalt, duidelijk zijn dat de maximumsnelheid in het hele land weer moet worden ingevoerd. In dat geval kunnen wegen waar normaal gesproken 32 km/u geldt , worden besproken en nader worden beoordeeld.