Road Angel Uncovers National Speed Camera Scandal

Road Angel onthult nationaal snelheidscameraschandaal

Road Angel haalde het landelijke nieuws nadat we onthulden dat bijna de helft van de Britse snelheidscamera's momenteel niet operationeel is.

Bij Road Angel staan ​​wij aan de kant van de bestuurder en doen wij er alles aan om het leven van automobilisten zo gemakkelijk en veilig mogelijk te maken.

Wij zijn van mening dat als er snelheidscamera's zijn, ze ook moeten werken. Inactieve snelheidscamera's dienen geen ander doel dan automobilisten en andere weggebruikers in verwarring te brengen en kunnen zelfs gevaarlijk zijn.

Daarom hebben we besloten om een ​​verzoek op grond van de Wet openbaarheid van bestuur in te dienen bij het Ministerie van Transport om erachter te komen hoeveel vaste snelheidscamera's er daadwerkelijk op onze wegen actief zijn.

Onze bevindingen worden hieronder volledig gepubliceerd nadat ze in het Verenigd Koninkrijk in het nieuws kwamen. Nu roepen we de politie op om alle niet-operationele snelheidscamera's zo snel mogelijk te verwijderen om de verkeersveiligheid te waarborgen.

Onze studie

Het ministerie van Transport kon ons gegevens verstrekken van 25 van de 43 politiekorpsen in Engeland en Wales.

Drie politiedistricten, Durham, North Yorks en Wiltshire, gaven aan dat ze geen vaste snelheidscamera's hadden. Daarom hebben we die verwijderd en de resultaten van de overige 22 politiedistricten in een tabel gepubliceerd. Zie hieronder.

De gegevens lieten een verrassend beeld zien: 46% van alle vaste snelheidscamera's werkt niet. Dit betekent dat duizenden automobilisten die de snelheidslimiet overschrijden, niet worden gepakt.

Ons onderzoek is enthousiast ontvangen door de media. Meer dan 50 media berichtten over het nieuws, waaronder de Daily Telegraph , Yahoo Finance , The Sun , Daily Express , Daily Mirror en nog veel meer.

Gary Digva, oprichter van Road Angel, zei: “Het is fantastisch dat we de aandacht konden vestigen op het probleem van inactieve snelheidscamera's in het Verenigd Koninkrijk en we zijn blij dat ons onderzoek zo goed is ontvangen door de media.

"Wij zijn voorstander van snelheidscamera's omdat ze levens redden. Maar we vinden ook dat automobilisten recht hebben op informatie of camera's wel of niet werken.

"Door dit probleem onder de aandacht te brengen van miljoenen automobilisten in het Verenigd Koninkrijk, hopen we bestuurders en andere weggebruikers beter te informeren over dit probleem.

"Wij vinden dat camera's óf moeten werken, óf helemaal niet. Een vaste camera die niet werkt, leidt automobilisten alleen maar af en kan zelfs een ongeluk veroorzaken.

“We roepen de politie nu op om alle niet-operationele snelheidscamera's in heel Groot-Brittannië te verwijderen. Wij geloven dat dit de beste manier van handelen is om de verkeersveiligheid te waarborgen.”

Belangrijkste bevindingen

  • Bijna de helft (46%) van de vaste snelheidscamera's is buiten werking.
  • Alle acht vaste snelheidscamera's in Northamptonshire waren inactief, terwijl er in Gwent slechts één actieve camera was van de in totaal 31 camera's.
  • Derbyshire heeft meer snelheidscamera's buiten werking dan welke andere regio dan ook (93), en slechts 20 van de 113 in de regio zijn in staat om te hard rijdende automobilisten te betrappen.
  • Derbyshire (113), Essex (110) en Devon & Cornwall (110) zijn de regio's in Engeland met de meeste snelheidscamera's. In elk van deze regio's is minstens 40% van de camera's niet in staat om te hard rijdende bestuurders te betrappen.
  • Alleen twee politiegebieden hadden allemaal werkende snelheidscamera's: Dyfed-Powys in Wales en Suffolk. Beide politiemachten hebben elk maar vier apparaten.
  • In de West Midlands was slechts vijf procent van de snelheidscamera's inactief, terwijl 62 van de 65 apparaten in werking waren.
  • In Leicestershire zijn er in totaal 18 vaste snelheidscamera's, maar slechts vier daarvan werken. Daardoor is 78% van de camera's inactief.
  • Cambridgeshire heeft 17 inactieve snelheidscamera's van de 46 in de regio. Het aangrenzende Bedfordshire heeft slechts 8% van de inactieve apparaten.

Resultaten in volledig

Snelheidscamera's inactief