7 Clothing Items That While Driving Could Land A £5k Fine

7 kledingstukken die je tijdens het rijden een boete van £ 5.000 kunnen opleveren

Pure NIEUWE Firmware 0700! Lezing 7 kledingstukken die je tijdens het rijden een boete van £ 5.000 kunnen opleveren 5 minuten Volgende Recensie van Road Angel Halo Ultra door "The Review Smiths"

U kunt ter plekke een boete van £ 100 krijgen en drie strafpunten voor roekeloos rijgedrag als u ongeschikte kleding draagt ​​waardoor u niet goed kunt manoeuvreren.

Als het incident voor de rechter komt, kan de straf oplopen tot een boete van £ 5.000, negen strafpunten en zelfs een rijverbod. Regel 97 van de Wegenverkeerswet stelt dat "de kleding en het schoeisel die u draagt ​​tijdens het rijden, u er niet van mogen weerhouden de bedieningselementen op de juiste manier te gebruiken."

Verzekeringsexperts CarMoney hebben de zeven meest voorkomende kledingstukken ontdekt die we allemaal dragen tijdens het rijden en die ons daadwerkelijk het risico kunnen opleveren om de wet te overtreden, punten op ons rijbewijs te krijgen en een flinke boete. Bekijk hieronder de zeven meest voorkomende kledingstukken die we allemaal hebben gedragen tijdens het rijden en die beperkend kunnen zijn voor uw tijd achter het stuur.

1. Een lange rok of jurk

Maxi-jurken en rokken zijn helemaal in de mode, maar als je dit soort kleding draagt ​​tijdens het rijden, kun je een boete krijgen en zelfs strafpunten op je rijbewijs. Het materiaal kan onder de pedalen vast komen te zitten of je gebruik ervan beperken, wat natuurlijk verre van ideaal is.

2. Zeer baggy jeans

Om dezelfde reden als hierboven, als je jeans te wijd zijn, is de kans groot dat ze niet geschikt zijn om in te rijden, wat betekent dat je een boete kunt krijgen. Het is alweer eenendertig jaar geleden dat Madness hun hit uitbracht, dus wijde broeken zijn misschien wel voorbij hun hoogtepunt.

3. Slippers/sliders

Duizenden automobilisten stappen elk jaar achter het stuur in hun slippers en slippers als de zon schijnt, maar hoe veilig zijn ze eigenlijk? Schoenen met een dunne zool, met minder dan 10 mm dikte, worden als onveilig beschouwd om in te rijden. Vergeet niet dat slippers voor het strand zijn, niet voor de bestuurdersstoel.

4. Hoge hakken

Uw schoenen mogen uw enkelbewegingen niet beperken. Alastair Grier, Managing Director van CarMoney zegt: "Als u van plan bent om ergens naartoe te rijden waar de dresscode netjes is, raden we u aan om een ​​paar goede schoenen mee te nemen voor de autorit". Volgens de RAC heeft 40% van de vrouwen toegegeven dat ze op hoge hakken rijden. Hoewel ze er misschien stijlvol uitzien, zijn hoge hakken gewoon niet praktisch voor de pedalen.

5. Pantoffels

Als uw slippers een open achterkant hebben, is de kans groot dat ze onveilig zijn om in te rijden, omdat uw voeten er waarschijnlijk uitglijden bij het gebruik van de pedalen. Alastair vervolgde: "Als uw schoenen niet genoeg grip bieden om te voorkomen dat uw voet van de pedalen glijdt, worden ze als onveilig beschouwd." Het dragen van slippers buitenshuis is sowieso zeer twijfelachtig, dus het is het beste om ze daar te houden.

6. Dikke laarzen

Hoewel ze op het eerste gezicht prima lijken, zouden fans van Dr. Marten laarzen of bouwvakkers met laarzen met dikke zolen er toch nog eens over na moeten denken om erin te rijden. "Schoeisel tijdens het autorijden moet smal genoeg zijn om niet per ongeluk twee pedalen tegelijk te raken," zei Alastair. Dr. Martens zien er misschien geweldig uit op een fotoshoot, maar zijn niet zo handig voor een korte rit.

7. Zonnebril

Afhankelijk van het glas in uw zonnebril, kan deze te donker zijn om veilig in te rijden, aldus de AA. Uw perifere zicht kan ook worden beïnvloed door het dragen van een zonnebril tijdens het rijden, omdat het montuur uw zicht blokkeert. Zonnekleppen zijn uitgevonden met als doel u op een zonnige dag de weg duidelijk te laten zien, dus het is het beste om ze te gebruiken wanneer dat nodig is.

Alastair Grier, Managing Director van CarMoney, zegt: "De prijs van uw autoverzekering zal ook dramatisch stijgen als u betrokken raakt bij een auto-ongeluk en u achter het stuur zat in ongeschikte kleding waardoor u onvoorzichtig moest rijden."

Om veilig te blijven, moet u het volgende advies onthouden:

- Zorg dat u altijd een paar praktische schoenen bij de hand hebt, zodat u veilig kunt rijden.

- Zorg dat u reservekledingstukken bij de hand hebt als uw huidige outfit in een van onze zeven categorieën valt.

- Gebruik uw gezonde verstand: als u zich ongemakkelijk voelt tijdens het autorijden, is het waarschijnlijk een teken dat u iets praktischer moet aantrekken.

Het is ook belangrijk om op te merken dat dit slechts zeven voorbeelden zijn van kledingstukken die in de weg kunnen zitten tijdens het rijden, maar de lijst is niet uitputtend. Als u twijfelt, vervang het dan.