Renewals vs New Customers: Navigating Car Insurance Prices in the UK

Verlengingen versus nieuwe klanten: navigeren door autoverzekeringsprijzen in het VK

Hoe u goedkope autoverzekeringen kunt krijgen door middel van kortingen Lezing Verlengingen versus nieuwe klanten: navigeren door autoverzekeringsprijzen in het VK 4 minuten Volgende Road Angel's ultieme gids voor dashcams

De Britse autoverzekeringsmarkt is groot en gevarieerd en biedt een veelvoud aan keuzes voor zowel nieuwe als verlengende klanten. In januari 2022 heeft de Financial Conduct Authority (FCA) nieuwe regelgeving geïmplementeerd die gericht is op het elimineren van oneerlijke prijspraktijken die bekend staan ​​als 'price walking', waarbij verzekeraars de premies voor trouwe klanten bij verlenging zouden verhogen, terwijl ze lagere tarieven zouden aanbieden om nieuwe klanten aan te trekken.

In deze blog onderzoeken we de impact van deze regelgeving en gaan we dieper in op de vraag wie nu echt de beste deal krijgt onder het nieuwe systeem: verlengingen of nieuwe klanten?

De nieuwe FCA-regelgeving begrijpen

De nieuwe regels van de FCA zijn ontworpen om een ​​eerlijkere, meer concurrerende verzekeringsmarkt te bevorderen. Deze regelgeving verbiedt verzekeraars om bestaande klanten meer te laten betalen dan ze zouden doen voor een vergelijkbare nieuwe klant.

Het primaire doel is om een ​​einde te maken aan de zogenaamde 'loyaliteitsboete' die vaste klanten bestrafte voor hun trouw. Sinds deze regels van kracht werden, is er een significante verschuiving geweest in de manier waarop verzekeringspremies worden gestructureerd, waardoor verzekeraars gedwongen worden hun prijsmodellen opnieuw te evalueren.

Prijsvergelijkingen na regulering

Na de regulering is het landschap van verzekeringsprijzen aanzienlijk veranderd. Eerste bevindingen suggereren een gelijk speelveld, waarbij klanten die hun verzekering verlengen, kleinere stijgingen in hun premies opmerken.

Bijvoorbeeld, waar een typische verlenging een premieverhoging van 10-20% zou hebben gezien, zijn de verhogingen nu meer in lijn met de inflatie of zelfs vlak in sommige gevallen. Deze verschuiving heeft geleid tot meer transparantie in hoe premies worden berekend en aangepast.

Factoren die de premies voor nieuwe en hernieuwde klanten beïnvloeden

Ondanks de regelgeving zijn niet alle factoren die van invloed zijn op premies eenvoudig. Verzekeraars houden rekening met verschillende elementen bij het beoordelen van risico's, waaronder:

  • Leeftijd en rijervaring : Jongere, minder ervaren bestuurders krijgen vaak hogere tarieven.
  • Rijgeschiedenis : Een schoon rijgedrag kan leiden tot lagere premies, terwijl incidenten en claims deze juist kunnen verhogen.
  • Voertuigtype : Luxe voertuigen of voertuigen met hoge prestaties zijn doorgaans duurder om te verzekeren.
  • Locatie : Gebieden met een hoger misdaad- of ongevalspercentage kunnen hogere premies met zich meebrengen.

Er bestaan ​​nog steeds loyaliteitsprogramma's die voordelen bieden zoals kwijtschelding van eigen risico of gratis aanvullende dekkingen. Deze hebben misschien geen directe invloed op de premie, maar vormen wel een meerwaarde voor klanten die hun verzekering verlengen.

De rol van technologie en telematica

Telematicatechnologie, die het rijgedrag monitort via een 'black box' die in het voertuig is geïnstalleerd, verandert de manier waarop premies worden bepaald. Door een gepersonaliseerd verzekeringstarief aan te bieden op basis van werkelijke rijgegevens, kunnen verzekeraars polissen nauwkeuriger prijzen.

Deze technologie is vooral aantrekkelijk voor beginnende bestuurders en bestuurders die weinig kilometers per jaar rijden. Zij kunnen aantonen dat hun rijgedrag lagere tarieven rechtvaardigt.

Verzekeringen kopen: tips en strategieën

Voor zowel nieuwe als bestaande klanten is het vinden van de beste tarieven een kwestie van:

  • Offertes vergelijken : Gebruik vergelijkingssites om meerdere aanbiedingen tegelijk te bekijken.
  • Verbetering van het risicoprofiel : het verbeteren van de voertuigbeveiliging, het bijwerken van persoonlijke gegevens en het wijzigen van de dekkingsniveaus kunnen van invloed zijn op de premies.
  • Onderhandelen met verzekeraars : accepteer geen offertes voor verlenging zonder deze eerst met uw verzekeraar te bespreken, vooral als vergelijkbare offertes goedkoper zijn.

Interviews met experts uit de industrie

Branche-experts zijn het erover eens dat hoewel de nieuwe FCA-regelgeving de prijzen eerlijker heeft gemaakt, de verzekeringsmarkt concurrerend blijft. Ze raden consumenten aan waakzaam te blijven en jaarlijks prijzen te vergelijken om er zeker van te zijn dat ze nog steeds de beste deal krijgen.

Navigeren door autoverzekeringsprijzen in het VK vereist nu een meer geïnformeerde aanpak dan ooit tevoren. Of u nu een nieuwe klant bent of wilt verlengen, inzicht in de factoren die uw premie beïnvloeden en proactief blijven in het vergelijken van aanbiedingen kan ervoor zorgen dat u de best mogelijke deal krijgt.