Does A Dash Cam Lower Insurance?

Verlaagt een dashcam de verzekeringspremie?

Vooruitgang in cruisecontrol Lezing Verlaagt een dashcam de verzekeringspremie? 3 minuten Volgende Lijst met verkeersovertredingscodes

Dashcambeelden worden steeds vaker geaccepteerd in verzekeringsclaims en kunnen zelfs leiden tot verzekeringskortingen. Automobilisten die dashcams installeren, kunnen deze gebruiken om veilig rijden te demonstreren en te laten zien wie er schuldig is aan een verkeersongeval, iets wat beide partijen veel tijd en geld kan besparen.

Sterker nog, dashcambeelden worden nu veelvuldig gebruikt door de politie en Britse rechtbanken als bewijs, wat bewijst hoe nuttig het kan zijn om de onschuld van veilige bestuurders te bewijzen. Daarom beginnen verzekeraars in het Verenigd Koninkrijk kortingen te bieden op hun premieverzekeringspolissen als bestuurders akkoord gaan met het installeren van een dashcam.

Welke verzekeraars geven korting op dashcams?

De volgende verzekeringsmaatschappijen bieden momenteel* korting op de installatie van een dashcam:

  • AXA - 10% korting op geselecteerde dashcams
  • Swiftcover - 12,5% korting op geselecteerde dashcams
  • Adrian Flux - 15% korting op geselecteerde dashcams
  • MyFirstUK - tot 30% korting voor jonge bestuurders met geselecteerde dashcams
  • Admiraal - variabele tarieven afhankelijk van factoren zoals leeftijd en locatie
  • Diamant - variabele tarieven afhankelijk van factoren zoals leeftijd en locatie
  • Olifant - variabele tarieven afhankelijk van factoren zoals leeftijd en locatie

* Correct vanaf 26.01.21

Als u niet zeker weet of uw verzekeraar korting geeft op dashcams, kunt u het beste rechtstreeks bij hen navragen.

Hoeveel kunt u besparen op uw autoverzekering met een dashcam?

Hoeveel een dashcam de jaarlijkse autoverzekering kan verlagen, hangt af van verschillende factoren, waaronder leeftijd, locatie, tijd die u bij de verzekeraar doorbrengt en meer. De beste manier om erachter te komen, is door uw dashcam als wijziging toe te voegen aan uw verzekeringspolis en online of telefonisch contact op te nemen met de verzekeraar.

Kan uw dashcam tegen u werken?

Dashcambeelden registreren alle activiteiten op de weg, inclusief het rijden van de persoon in wiens auto de dashcam is geïnstalleerd. Roekeloos rijden door beide partijen wordt vastgelegd op camera en is mogelijk toelaatbaar in de rechtbank als bewijs.

Als u geen dashcambeelden levert na een ongeluk, ondanks dat u er een hebt geïnstalleerd, kan uw verzekeraar uw kortingspolis ongeldig verklaren en eisen dat u eventuele kortingen terugbetaalt. Dashcams moeten daarom dienen als een herinnering om te allen tijde veilig te rijden.

Moet u uw verzekering inlichten over een dashcam?

Sommige verzekeraars classificeren een dashcam als een modificatie en rekenen daarom premies bovenop uw normale verzekeringspolis. Controleer altijd bij uw verzekeraar wat hun regels zijn met betrekking tot dashcams om ervoor te zorgen dat u hun regels niet overtreedt en uw polis ongeldig maakt.

Een dashcam kiezen

Als het aankomt op het kiezen van een dashcam, biedt Road Angel de beste in zijn klasse. Bekijk onze Dash Cams en begin vandaag nog met het vastleggen van uw ritten voor gemoedsrust.