NAPA UK

Dashcams toegevoegd aan BTCC-kampioensauto's

Sinds British Cycling in 2003 met groot succes de filosofie van 'marginale winsten' omarmde, hebben topteams gezocht naar kleine verbeteringen in verschillende prestatieaspecten om zo de resultaten te verbeteren.

Dankzij een innovatieve samenwerking tussen Road Angel en het Britse toerwagenteam NAPA Racing worden dashcams voor het eerst gebruikt als hulpmiddel bij de prestaties in de wereld van de autosport.

Tijdens de tests worden Road Angel-dashcams in NAPA-raceauto's gemonteerd, zodat het team kan vastleggen wat de coureur op de baan ziet.

NAPA Raceauto

Deze stap zal een revolutie teweegbrengen in het testen voorafgaand aan het nieuwe seizoen en is een voorbeeld van hoe succesvolle sportteams bestaande technologie kunnen gebruiken om marginale vooruitgang te boeken op de baan.

Het team downloadt video's van elke testsessie, zodat ze beelden kunnen bekijken van elk rempunt en elke rijlijn die ze op de basis hebben genomen.

De BTCC-regels verbieden het gebruik van camera's tijdens race-evenementen. Daarom zal het team de dashcam vóór elke test bevestigen om zoveel mogelijk gedetailleerde informatie vast te leggen vóór de racedag.


Dashcamtechnologie heeft een lange weg afgelegd

We zien tegenwoordig steeds vaker dat dashcams worden gebruikt in personenauto's en bedrijfsvoertuigen. Ze leveren bewijsmateriaal bij claims, verlagen verzekeringskosten, beschermen tegen fraude en bieden realtime veiligheidsfuncties.

Dankzij technologische vooruitgang in de afgelopen jaren kon Road Angel producten ontwikkelen die opnamen kunnen maken met een resolutie die hoog genoeg is en die beschikken over beeldstabilisatietechnologie die een stabiel beeld van hoge kwaliteit kan leveren, zelfs bij hoge snelheden op een golvend, hobbelig racecircuit.


Halo Ultra geselecteerd voor gebruik door NAPA Racing

De dashcams hebben hetzelfde model en dezelfde specificaties als de dashcams die voor consumenten verkrijgbaar zijn. Ze worden boven op de voorruit van de raceauto bevestigd om optimaal zicht op de weg te hebben.

Halo Ultra Welke Best Buy Dashcam heeft de prijs gewonnen?

De Halo Ultra is uitgerust met de allernieuwste beeldverwerkingstechnologie, waarmee bestuurders elk detail in 4k UHD kunnen vastleggen. De camera beschikt over 64 GB intern geheugen.

De camera's zijn ontworpen om op hoge snelheid te presteren en de hobbels en hellingen te verwerken die ontstaan ​​als de auto's met een snelheid van meer dan 225 km/u door de bochten razen.

De nieuwste beeldsensoren in combinatie met beeldstabilisatietechnologie gaan trillingen van de auto tegen die anders het beeld onscherp zouden maken. Zo kan het team beelden vastleggen van wat hun coureurs op de baan zien.


Een primeur voor dashcamgebruik in de motorsport

Dankzij de samenwerking tussen de leverancier van verkeersveiligheidstechnologie en de Britse toerwagenkampioen worden de veiligheidsvoorzieningen voor het eerst gebruikt om de prestaties van een topteam in de motorsport te verbeteren.

De Britse toerwagenkampioenen kozen ervoor om samen te werken met Road Angel en hun dashcams te gebruiken om live en opgenomen beelden van tests te leveren, omdat het belangrijk is om elk actiemoment zo gedetailleerd mogelijk vast te leggen.

Rob Sherratt , NAPA Racing UK Commercial Marketing Manager zei: “We zijn verheugd dat NAPA Racing UK samenwerkt met Road Angel voor het British Touring Car Championship van 2024.

“De Road Angel Halo 4k dashcams worden momenteel getest en we kunnen niet wachten om beelden vast te leggen waarvan we zeker weten dat onze fans ze geweldig zullen vinden.

"We kijken ernaar uit om een ​​succesvol seizoen tegemoet te gaan, waarin we samenwerken met Road Angel als onderdeel van het team."

Na een fantastisch seizoen in 2023, waarin NAPA Racing UK de BTCC Drivers', Manufacturers' en Teams' Championships won, hoopt het team opnieuw om als winnaar uit de bus te komen in de grootste serie in het Verenigd Koninkrijk.

Gary Digva, de visionair achter Road Angel , hoopt dat de dashcams het team naar succes kunnen helpen en is enthousiast over de samenwerking met NAPA Racing UK.

Hij zei: "We zijn ongelooflijk enthousiast om samen te werken met een team dat aan de top van de Britse motorsport staat.

“NAPA Racing laat geen middel onbeproefd in haar streven naar uitmuntendheid en wij delen die waarden bij Road Angel.

“De Halo Ultra dashcams die het team gebruikt, maken gebruik van de allernieuwste technologie voor het vastleggen, stabiliseren en verwerken van beelden. Zo krijgen we zelfs in de meest extreme raceomgevingen een beter en helderder beeld.

“Het is voor iedereen bij Road Angel een eer om de camera's te zien in een auto die kampioenschappen wint. We kunnen dan ook niet wachten om de beelden van de tests te zien.

"We zullen het zeker met onze klanten delen op onze website en sociale kanalen zodra het beschikbaar is.

“In de tussentijd wensen we NAPA Racing veel succes met de voorbereidingen voor het komende seizoen.

De overeenkomst houdt ook in dat de logo's van Road Angel deel zullen uitmaken van de raceautokleuren voor het komende seizoen van 2024, dat op 27 april begint in Donnington Park.