Crash for Cash, Crash for Cash Scam

Crash-for-Cash-fraude neemt toe: bescherm uw voertuig en uw spaargeld

Is Waze een kracht ten goede of ten kwade? Lezing Crash-for-Cash-fraude neemt toe: bescherm uw voertuig en uw spaargeld 5 minuten Volgende Anti-remsnelheidscamera's: persbericht

Omdat Crash for Cash-fraude steeds vaker voorkomt, willen we aandacht vragen voor de verzekeringsfraudeurs die opzettelijk duizenden Britse automobilisten aanrijden, waarschuwen verkeersveiligheidsexperts.

Hier bij Road Angel adviseren we automobilisten over de vier dingen die ze moeten doen om te voorkomen dat ze slachtoffer worden van de epidemie die bekendstaat als 'crash for cash'. In de nieuwste wending in de traditionele 'crash for cash'-zwendel rijden verzekeringsfraude-oplichters op bromfietsen frontaal op nietsvermoedende automobilisten door het hele land.

De verzekeringsindustrie heeft duizenden slachtoffers geregistreerd, met 'crash for cash' die het wetgetrouwe publiek naar schatting £392 miljoen per jaar* aan hogere premies kost. Nu oplichters hun aanpak van auto-ongelukken van fabrikanten aanpassen, wordt gevreesd dat duizenden andere bestuurders zich er niet van bewust zijn dat ze worden misleid.

Een brommerfraudeur verstopt zich meestal om een ​​hoek en rijdt frontaal op het voertuig van het slachtoffer af, gooit zijn eigen voertuig op de grond en maakt vervolgens foto's van het incident. Traditioneel gezien houdt de 'crash for cash'-fraude in dat de oplichter hard op de rem trapt of een noodstop maakt, in de hoop dat de onschuldige bestuurder achter hem niet op tijd kan stoppen.

De afpersingen veroorzaken helaas talloze verwondingen en, nog erger, dodelijke slachtoffers in de meest extreme gevallen. Sommige fraudeurs gebruiken een medeplichtige om ofwel grillig vooraan te rijden om de verdenkingen van het slachtoffer af te leiden of om hun zicht te belemmeren, waardoor de oplichterij gemakkelijker uit te voeren is.

Hoe u Crash for Cash-fraude kunt voorkomen

Gary Digva, de visionair achter Road Angel, waarschuwt automobilisten dat dit soort oplichtingspraktijken steeds vaker voorkomen, maar dat er rijgewoonten zijn die hen veilig kunnen houden.

Hij zei: “Bestuurders moeten zich ervan bewust zijn dat fraudeurs elke dag opzettelijk verkeersongevallen veroorzaken en moeten dus weten waar ze op moeten letten.

“Als je voldoende ruimte laat voor het voertuig vóór je en goed vooruitkijkt, hebben bestuurders voldoende tijd om mogelijke gevaren te anticiperen.

Wees op uw hoede als een voertuig voor u onregelmatig rijdt en concentreer u op de voertuigen zelf, want oplichters schakelen vaak hun remlichten uit.

"Als u betrokken bent bij een botsing en denkt dat u slachtoffer bent geworden van een 'crash for cash'-actie, confronteer de bestuurder dan niet, maar noteer zoveel mogelijk informatie en informeer uw verzekeraar.

Wees vooral op uw hoede als de andere bestuurder er niet door van streek lijkt te raken of zijn verwondingen overdrijft. Maar zelfs als u dit vermoedt, is het beter om hem daar niet meteen mee te confronteren.

“De beste vorm van bewijs is opgenomen camerabeelden of idealiter uw eigen dashcam, die u aan de politie kunt overhandigen en uw onschuld kunt bewijzen.”

Hoe bewijs je Crash for Cash-fraude?

Als u slachtoffer bent van de gevreesde 'Crash for Cash'-oplichterij, is de beste manier om uw onschuld te bewijzen ongetwijfeld een dashcam. Een dashcam neemt alles op wat zich voor u afspeelt, en met dashcams als de Road Angel Halo Ultra registreert het G-Force, locatie en snelheid, wat uw onschuld verder bewijst.

Onze aanbevelingen om Crash for Cash-oplichting te voorkomen

Natuurlijk is het beter om verzekeringsfraude te vermijden dan om uw onschuld te moeten bewijzen. Daarom hebben we een aantal geweldige tips voor u samengesteld over hoe u deze verzekeringsfraudeurs kunt vermijden.

Kijk goed vooruit en houd voldoende afstand

Zorg voor een minimale afstand van twee seconden tot het voertuig voor u bij droge omstandigheden, oplopend tot vier seconden bij natte omstandigheden. Vergroot de afstand op wegen met sneller doorstromend verkeer of als het zicht beperkt is, zodat u voldoende tijd hebt om te reageren op een oplichter voor u die hard op de rem trapt en kijk goed vooruit naar bromfietsen die uit zijwegen naar u toe komen.

Wees voorzichtig met onvoorspelbaar rijgedrag

Als het voertuig voor u onregelmatig rijdt of zonder duidelijke reden afremt, moet dit de alarmbellen doen rinkelen. Blijf dus goed uit de buurt en geef ze niet de kans om een ​​incident te veroorzaken. Let vooral op als een ander voertuig dat u onregelmatig ziet rijden, met zijn koplampen naar u knippert om door te rijden. En als u een auto ziet die onregelmatig rijdt en aangeeft dat hij moet afslaan op de kruising waar u staat te wachten, ga er dan niet vanuit dat hij zal afslaan en wachten.

Let op verdacht gedrag

Als een ander voertuig in slechte staat verkeert en de bestuurder of de passagier zich verdacht gedraagt, blijf dan kalm en blijf ver uit de buurt. De slechte staat van een ander voertuig omvat defecte remlichten die mogelijk opzettelijk zijn uitgeschakeld. Geef uzelf altijd voldoende tijd om te reageren.

Houd een nauwkeurig verslag bij van gebeurtenissen

Als u betrokken raakt bij een botsing waarvan u vermoedt dat deze in scène is gezet of is veroorzaakt, is de sleutel om geen slachtoffer te worden van een 'crash for cash'-oplichterij om rustig bewijs te verzamelen van het incident. Erken geen aansprakelijkheid, maar maak in plaats daarvan foto's van de plaats delict en maak aantekeningen die u aan uw verzekeraar kunt overleggen. Zoek indien mogelijk een onafhankelijke getuige. Idealiter heeft u, als u een dashcam hebt geïnstalleerd, opgenomen bewijs van het hele incident dat u aan de politie kunt overleggen.