Happy National Dash Cam Day 2023!

Fijne Nationale Dash Cam Dag 2023!

Hier bij de Road Angel Group, leven en ademen we echt Dash Cams en autotechnologie (zoals snelheidsdetectoren) - maar vandaag? Vandaag draait alles om Dash Cams, dus, Happy National Dash Cam Day !

Als extraatje om de positieve impact van Dash Cams op de weg te promoten, bieden we vandaag 20% ​​korting op ons gehele Dash Cam-assortiment !

In dit artikel over dashcams beantwoorden we een aantal vragen over dashcams. We bieden inzicht en details over het bezit van een dashcam en de veiligheid die het biedt aan alle weggebruikers.

Hoeveel kost een dashcam?

Prijzen van onze Road Angel Halo Dash Cams beginnen bij £99 en kunnen oplopen tot £200, afhankelijk van de specificaties van de Dash Cam die u nodig hebt. Onze Dash Cams worden standaard niet geleverd met hard wiring kits of Micro SD Cards*, en u zult deze moeten aanschaffen om onze Dash Cams te kunnen gebruiken, dus houd hier rekening mee bij het kopen van een Dash Cam.

*Een Micro SD-kaart is niet vereist voor de Halo Ultra, maar u kunt er wel een plaatsen om de opslaggeheugenlimiet te verhogen.

Hoe werkt een dashcam?

Een Dash Cam legt beelden vast via een groothoeklens die een breed zicht op de weg biedt. Het neemt in realtime op en creëert een videobestand dat kan worden opgeslagen om later te bekijken of als bewijs kan worden gebruikt in geval van ongelukken of andere incidenten.

Welke functies hebben dashcams?

Onze dashcams beschikken doorgaans over verschillende functies, afhankelijk van het model.

Gemeenschappelijke kenmerken zijn onder meer:

  • Loop Recording: Met deze functie kan de Dash Cam continu beelden opnemen door de oudste bestanden te overschrijven wanneer de geheugenkaart vol is.
  • G-sensor: De G-sensor detecteert plotselinge bewegingen of stoten en slaat de beelden automatisch op, zodat ze niet kunnen worden overschreven.
  • GPS: Sommige dashcams hebben een ingebouwde GPS die de snelheid en locatie van het voertuig registreert. Zo beschikt u over extra informatie bij ongevallen.
  • Nachtzicht: Dashcams met nachtzichtfunctie maken gebruik van infraroodtechnologie om heldere beelden vast te leggen bij weinig licht.

Waarom een ​​dashcam gebruiken?

Dashcams zijn steeds populairder geworden vanwege de vele voordelen die ze bieden:

  • Verzekeringsclaims: Bij ongevallen kunnen Dash Cam-beelden waardevol bewijsmateriaal opleveren ter ondersteuning van verzekeringsclaims en om de aansprakelijkheid vast te stellen.
  • Fraude voorkomen: Dashcams kunnen helpen verzekeringsfraude te voorkomen door frauduleuze activiteiten, zoals geënsceneerde ongelukken of valse claims voor letsel, vast te leggen.
  • Veiligheid van de bestuurder: Sommige dashcams hebben functies zoals waarschuwingen voor het verlaten van de rijstrook en waarschuwingen voor frontale botsingen, waardoor veiliger rijgedrag wordt bevorderd.
  • Toezicht houden op tienerchauffeurs: Ouders kunnen dashcams gebruiken om het rijgedrag van hun tieners te monitoren en feedback te geven voor verbetering.

Dashcams: Conclusie

Een Dash Cam is een waardevol hulpmiddel om realtime beelden van de weg vast te leggen tijdens het rijden. Het geeft een gevoel van veiligheid, helpt bij verzekeringsclaims en promoot veiligere rijgewoonten.

Met verschillende functies en voordelen zijn Dash Cams een onmisbaar accessoire geworden voor veel bestuurders. Dash Cams bieden een reeks voordelen die ze onmisbaar maken voor moderne bestuurders en verkeersveiligheid!

Blijf veilig op de weg en we wensen u een fantastische Nationale Dash Cam Dag 2023 !