10 Must-Have Driving Apps for Every Driver

10 onmisbare rij-apps voor elke bestuurder

Autorijden zoals we dat kennen is de afgelopen jaren drastisch veranderd, met vooruitgang in autotechnologie en auto's zelf, die steeds sneller vooruitgaan. De uitvinding van autotechnologie zoals de Sat Nav heeft de manier waarop we over de weg navigeren radicaal veranderd, door ons de kortste route te geven - en tegenwoordig synchroniseert het met verkeersupdates om ons de snelste route te geven op basis van wegafsluitingen en verkeersopstoppingen. Een gebied dat zich ongelooflijk heeft ontwikkeld, is de implementatie van rij-apps, die u kunnen helpen tijdens het rijden - hoewel we u ronduit aanraden om geen mobiel apparaat te gebruiken terwijl de motor draait, omdat dit u in ernstige problemen kan brengen.

In onze artikelen “ 10 onmisbare rij-apps voor elke bestuurder ” bespreken we onze favoriete rij-apps die u kunt downloaden, compleet met onze beoordeling ervan en een downloadlink als u deze rij-apps zelf wilt uitproberen.

#10 Native navigatie-apps

Apple Kaarten

  • Kosten: Gratis
  • Beschikbaar: iOS & Android
  • CarPlay of Android Auto compatibel: Beide

De #10 van onze must-have rij-apps is de native navigatie-app van je telefoon. Simpel in concept, maar met zoveel unieke functies, zoals nabijgelegen hotspots – zoals benzinestations, eetgelegenheden en talloze interessante plekken.

Deze native apps van Apple's iPhone bevatten verschillende modi:

Verkenningsmodus: De verkenningsmodus is de basisinstelling voor navigatie-apps. Deze modus biedt inzicht in lokale bezienswaardigheden en laat u plaatsen zien waarvan u het bestaan ​​misschien niet wist totdat u eindeloos de kaart begon af te speuren.

Rijmodus: De rijmodus is gewijd aan – u raadt het al – rijden. De rijmodus toont u enkele interessante plekken, maar richt zich vooral op wegafsluitingen en verkeersupdates, waardoor het een geweldige metgezel is als navigatiesysteem wanneer u aan het cruisen bent.

Openbaar vervoer: Openbaar vervoer is geweldig voor mensen die onderweg zijn en niet met niet-openbaar vervoer reizen, zoals hun eigen auto of carpoolen met een vriend. Het toont u de belangrijkste busroutes, stelt u in staat om bustijden te bekijken in de native navigatiekaart met behulp van openbaar vervoersgegevens van derden, en stelt u ook in staat om het te gebruiken om nabijgelegen treinroutes te begrijpen.

Satellietmodus: Satellietmodus is geweldig als u een lokaal gebied wilt leren begrijpen op basis van de esthetiek van de gebouwen en de wegen rond het gebied dat u bekijkt. De geweldige functie van de satellietmodus is dat u uw 2D-kaart kunt omzetten in een 3D-kaart, zodat u het gebied kunt bekijken alsof u het vanuit een vliegtuig bekijkt.

Conclusie: Dit zijn geweldige navigatie-apps voor beginners die vooraf geïnstalleerd zijn met het besturingssysteem van je smartphone. Omdat ze allebei niets kosten omdat ze vooraf geïnstalleerd zijn in het besturingssysteem, zijn ze soms een eerste keuze voor navigatie in het Verenigd Koninkrijk. Over het algemeen zou ik de native app een 6/10 geven, omdat ze eenvoudig te gebruiken, gemakkelijk te begrijpen en gratis zijn, maar ze kunnen wat onnauwkeurigheden bevatten met betrekking tot zaken als verkeer.

#9 Slimme Dashcam

Slimme Dashcam-app

  • Kosten: Gratis
  • Beschikbaar: iOS & Android
  • CarPlay of Android Auto compatibel: Geen

Nummer 9 op onze lijst is Smart Dash Cam. Ja, er is een echte app voor je telefoon om je telefoon om te toveren tot een dashcam. Klinkt geweldig, toch? Hoewel het een leuk idee is, zitten er meerdere complicaties achter en raden we je aan om deze mobiele app-versie van een dashcam alleen te gebruiken als tester om te zien of je baat zou hebben bij een standalone dashcam-eenheid.

Het is handig om een ​​tweede paar ogen op de weg te hebben, maar er zijn ook enkele complicaties:

  • De app is onderhevig aan enkele bugs en vastlopen/crashen, wat kan leiden tot corruptie van de opname
  • Sommige verkeersagenten kunnen het gebruik van uw telefoon als afleiding beschouwen, wat een strafbaar feit is
  • Je moet je telefoon altijd aangesloten hebben, zodat de batterij niet leeg raakt.
  • Meldingen kunnen u afleiden of uw opname onderbreken
  • De beelden worden opgeslagen op uw smartphone, waardoor de niet-dashcam geoptimaliseerde opslagruimte snel vol raakt

Conclusie: Vanwege de bovenstaande complicaties raden we altijd aan om een ​​stand-alone dashcam te gebruiken, zoals een van onze Road Angel Halo dashcams. Met te veel op het spel is het belangrijk om te onthouden dat het gebruik van deze app een strafbaar feit kan zijn en de risico's zeker opwegen tegen de winst, en we raden aan om een ​​afleidingsvrije dashcam te vinden met alle moderne gemakken zoals wintermodus, parkeermodus en cloudtoegang, om ervoor te zorgen dat u beschermd bent, zelfs als u niet in de auto zit.

#8 PlugShare

PlugShare-app

  • Kosten: Gratis
  • Beschikbaar: iOS & Android
  • CarPlay of Android Auto compatibel: Geen

Bent u al elektrisch gegaan? De wereld staat vol met EV's, wat op zijn beurt betekent dat de wereld nu vol staat met EV-laders. Maar waar zijn ze? Met de PlugShare-app hoeft u niet langer de hele wereld af te zoeken naar een openbare EV-lader, want PlugShare toont u bijna elke EV-lader ter wereld, direct binnen handbereik, of ze nu klaar zijn voor gebruik, buiten gebruik zijn, al worden gebruikt of worden gebouwd - PlugShare heeft alles wat u nodig hebt voor uw EV-lader.

Conclusie: Nu de wereld steeds meer overstapt op elektrische voertuigen, zullen er overal EV-laders opduiken. Met deze app kunt u de dichtstbijzijnde EV-lader vinden, compleet met beoordelingen, functies en recensies over de betreffende EV-lader, zodat u kunt beslissen waar u uw elektrische voertuig wilt opladen.

#7 Waze

Waze-app

  • Kosten: Gratis
  • Beschikbaar: iOS & Android
  • CarPlay of Android Auto compatibel: Ja

Waze is een navigatie-app van topklasse, die afhankelijk is van door gebruikers ingediende content voor zaken als wegwerkzaamheden, wegafsluitingen, ongelukken, snelheidscamera's, etc. – wat geweldig is voor een gratis applicatie. Het nadeel dat we zelf hebben ondervonden bij het gebruik van Waze, is de onnauwkeurigheid van sommige door gebruikers verstrekte gegevens. Een voorbeeld hiervan is het detecteren van snelheidscamera's – onthoud, als het publiek Waze kan gebruiken, kan de politie dat ook, wat betekent dat ze, zodra ze zijn gemarkeerd, snel van locatie kunnen veranderen. De enige echte methode voor het detecteren van snelheidscamera's is door het verkennen van snelheidscameradetectoren zoals de Road Angel Pure-reeks.

Conclusie: Waze is geweldig als gratis optie voor een navigatiesysteem, maar is niet zo goed als een echt stand-alone satellietnavigatiesysteem. Met de door gebruikers ingediende content loop je het risico op onnauwkeurigheden, maar je betaalt letterlijk voor wat je krijgt – betaal niets, verwacht niets, toch?

Bent u op zoek naar een speciaal, losstaand navigatiesysteem? Bekijk dan het Snooper-navigatiesysteemassortiment. Bent u op zoek naar een snelheidscameradetector? Bekijk dan ons Road Angel Pure Speed ​​Camera Detector-assortiment.

#6 Google Maps

Google Maps

  • Kosten: Gratis
  • Beschikbaar: iOS & Android
  • CarPlay of Android Auto compatibel: Ja

Onze eerste keuze navigatie-app is Google Maps. Dit is de meest up-to-date navigatie-app die beschikbaar is en biedt nauwkeurige informatie, of dat nu bedrijfsinformatie is die is gekoppeld aan Google MyBusiness, of het toevoegen van een "geen linksaf" als instructie, Google Maps gebruikt de door de gebruiker ingediende content en verifieert deze, wat resulteert in de beste, meest up-to-date navigatie-app voor uw telefoon.

Conclusie: We zijn dol op Google Maps, echt waar. Maar je kunt niet op tegen een standalone satellietnavigatie-eenheid die je over de weg begeleidt. Met constante satellietnavigatie-updates en eindeloze stromen realtime data die worden overgedragen, zijn moderne satellietnavigatiesystemen de leidende keuze voor ons in satellietnavigatie.

Neem contact op met onze partner Snooper om te zien hoe een zelfstandig navigatiesysteem er in werkelijkheid uit zou moeten zien.

#5 Benzineprijzen

Benzineprijzen-app

  • Kosten: Gratis
  • Beschikbaar: iOS & Android
  • CarPlay of Android Auto compatibel: Nee

Numero Cinco. PetrolPrices. Het doet precies wat het belooft: het geeft je benzineprijzen (nou ja, diesel ook!). Dit is erg handig als je bijna geen benzine meer hebt, zodat je het dichtstbijzijnde benzinestation kunt vinden, maar ook de goedkoopste. Dit is gebaseerd op gebruikers die informatie aan de app verstrekken, dus nogmaals, het is een app die afhankelijk is van door gebruikers verstrekte informatie, maar het werkt nog steeds geweldig en dient zijn doel.

Conclusie: Als je snel een tankstation moet vinden, maar niet de bank wilt breken, dan is deze app de juiste voor jou. Meer centen per mijl krijgen is een directe oorzaak van glimlachen per gallon, dus elke manier om geld te besparen op brandstof beschouwen we als een succes!

#4 GewoonPark

JustPark-app

  • Kosten: Gratis
  • Beschikbaar: iOS & Android
  • CarPlay of Android Auto compatibel: Ja

Op nummer 4 staat JustPark, de enige app die je ooit nodig zult hebben als je een parkeerplaats probeert te vinden – inclusief informatie zoals of er een EV-lader beschikbaar is of niet. JustPark dekt niet alleen openbare parkeerplaatsen, het herbergt ook een groot aantal opritten die beschikbaar zijn om te boeken, met tijdsbestekken die je kunt boeken van 10 minuten tot een hele maand.

Met de ingebouwde functies van de app kunt u ook een digitale kopie van uw bon ontvangen, nieuwe voertuigen aan de parkeerplaats toevoegen, eerder gereserveerde parkeerplaatsen opnieuw boeken en zelfs uw verblijf verlengen.

Conclusie: Onze eerlijke mening over JustPark is een hoog gewaardeerde. U hoeft niet langer de hele wereld af te zoeken naar een parkeerplaats, de mogelijkheid om uw parkeerplaats te vinden en te reserveren voordat u er zelfs maar bent - via Apple CarPlay & Android Auto, is ongeëvenaard.

#3 Road Angel-app

Road Angel-app

  • Kosten: Gratis
  • Beschikbaar: iOS & Android
  • CarPlay of Android Auto compatibel: Nee

Oké, we zijn misschien een beetje bevooroordeeld – maar we vinden onze Road Angel-app echt heel goed *voeg onbaatzuchtige plug toe*. Het is de alles-in-één-app voor je Road Angel-producten, waarmee je je Road Angel-apparaten vanaf een centrale locatie kunt instellen, bedienen en beheren.

Je hebt direct vanuit de app toegang tot je dashcambeelden, en je hebt toegang tot verschillende soorten statistieken en gegevens. Er komen ook nog eens een aantal nieuwe functies in de toekomst, dus houd je ogen open!

Conclusie: Nou, wat kunnen we zeggen, afgezien van Road Angel! Naarmate onze producten zich ontwikkelen, ontwikkelt ook onze app zich – wat betekent dat de Road Angel-app altijd up-to-date wordt gehouden en we ernaar streven om voortdurend meer en meer functies toe te voegen, zodat u gemoedsrust hebt en uw beschermer op de weg blijft.

#2 mijnRAC

myRAC-app

  • Kosten: Gratis
  • Beschikbaar: iOS & Android
  • CarPlay of Android Auto compatibel: Nee

Oké, dit is een goede. Het is letterlijk je alles-in-één rij-app, op een paar functies na. Je kunt pechhulp bellen, lokale benzinestations vinden met de laagste prijzen – net als PetrolPrices, herinneringen instellen voor je voertuigonderhoud, APK, verzekering en belasting, het laatste rijnieuws en -advies en een innovatieve routeplanner met realtime verkeers-, ongeval- en potentiële gevarenupdates.

Conclusie: Tussen deze en de eerste plek zat het behoorlijk dicht bij elkaar – met zoveel handige functies ingebouwd in de app, is het bijna als een on-the-go wizard voor het rijden. Door veel van de eerder genoemde apps te combineren, is het resultaat deze app, die handig is als je de weg op gaat.

#1 Spotify

Spotify-app

  • Kosten: Gratis
  • Beschikbaar: iOS & Android
  • CarPlay of Android Auto compatibel: Ja

De eerste plek moet worden overhandigd aan Spotify. Hier bij Road Angel, zijn we dol op onze muziek – het is het leven en de ziel die het team hier runt. Wat is er beter om naar muziek en podcasts te luisteren dan via Spotify, met zijn Apple CarPlay en Android Auto compatibiliteit, eindeloze afspeellijsten van je favoriete muziekgenre, ingebouwde songtekstfunctie en nog veel meer.

Conclusie: Met een uitgebreide bibliotheek, naadloze navigatie en gepersonaliseerde aanbevelingen domineert Spotify het domein van muziekstreaming en rij-apps. Met de mogelijkheid om moeiteloos je favoriete nummers te ontdekken, aangepaste afspeellijsten te maken en een op maat gemaakte muziekreis te ontgrendelen, aangestuurd door geavanceerde algoritmen. Spotify levert altijd en overal de ultieme streamingervaring en revolutioneert de manier waarop we muziek consumeren en verkennen - bereid je voor om geboeid te worden door de ongeëvenaarde heerschappij van Spotify!